Makreel
Van schip naar schap
Als bedrijfsonderdeel binnen onze familie van bedrijven kopen we makreel rechtstreeks bij de bron. De vis wordt binnen 12 uur na vangst aan boord van de schepen ingevroren. Zo blijven voedingsstoffen optimaal behouden en garanderen we een korte, transparante keten – van zee tot aan het schap van de visspecialist of verwerker. Bij aankomst keuren we zorgvuldig op kwaliteit en vetgehalte, zodat alleen de beste vis verder de keten in gaat.
Zeegevroren kwaliteit
Onze makreel wordt direct na vangst aan boord ingevroren en verpakt. Dat zorgt niet alleen voor optimale versheid en behoud van voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, vitaminen en mineralen, maar is een efficiënte manier van werken waardoor makreel een lage CO₂-voetafdruk kent. Dankzij onze nauwe betrokkenheid bij keuringen weten we precies welke kwaliteit we leveren.
Makreel overzicht
| Vangstmethode | Trawl |
|---|---|
| Vangsperiode | Hele jaar |
| Soort schip | Pelagic Trawler |
| Vangstgebied | FAO27 - IVA / IVB (Noordzee) |
| Verpakkingen hele makreel | Verpakt in kartons van ca. 21KG 300/500 gram per makreel 400/600 gram per makreel 500/700 gram per makreel |
| Verpakkingen gerookt eindproduct | Hele gerookte makreel 4kg (grof) Hele gerookte makreel 5kg (klein) Gerookte makreelfilet (gummi) |